Index

Tomajvin • Lesencetomaj

Lesencetomaji Családi
Szőlőbirtok és Borászat

Minőség és hagyomány

Aklan-Pince a Facebookon

Borkóstolással egybekötött pincelátogatás

Lesencetomaj • Aklan Családi Pince

"Gondold meg és igyál:
örökké a világ sem áll;
Eloszlik, mint a buborék,
S marad, mint volt, a puszta lég. "

Vörösmarty Mihály: Bordal
"Czilley s a Hunyadiak" szomorújátékból

Aki igazán szeretné megtapasztalni a borok varázsát, kölönleges ízvilágát, annak a borok "születési helyén", a pincészeteknél kell azokat kóstolnia. A borkóstolás lényege a személyes tapasztalatban rejlik. Ennek megfelelően kívánjuk biztosítani a borkedvelőknek, érdeklődőknek vagy csak az országot felfedezni vágyóknak a még közvetlenebb kapcsolat kialakításának a lehetőségét. Pincészetünk nyitva áll az igényes borturizmus szerelmesei előtt, ezzel is szolgálva e csodálatos mesterség megismertetését, borvidékünk hírnevének öregbítését.

Lesencetomaj, Kőorra Hagyományos családi pincészetünknél igényesen szervezett, kulturált körülmények között, borszakértő által levezényelt kóstolákat tartunk. A Lesencetomaji dombon található borkóstoló présház kiválóan alkalmas céges találkozók és kisebb rendezvények lebonyolítására is. A borkóstolások alkalmával lehetőség nyílik egyrészt arra, hogy a különböző borfajtákkal megismerkedhessünk, másrészt a szőlő termesztésével kapcsolatos kérdések feltevése közben megtekinthető a széles, Tapolcai-medencére néző csodálatos panoráma (térkép).

A borkóstolást minimum 4 fő részére ajánljuk. A pince maximum 50 főt tud kényelmesen vendégül látni. Családi-, baráti társaságoktól kezdve, céges rendezvények számára is ajánljuk kóstolónkat. A helyszín busszal is megközelíthető.

A kóstolás élményét hideg falatokkal egészítjük ki: pogácsa, házi húskészítmények (sonka, kolbász), sajt, alma.

A programok igény szerint német és angol nyelven is lebonyolíthatók.

A borkóstolást követően vendégeinknek lehetősége nyílik arra, hogy borainkból elvitelre is vásároljon. Borlistánk.

A szabadban tűzgyújtásra, piknikezésre alkalmas terület van. Kutyával látogatható. Kerekeszékkel megközeleíthető.

 

 

 

 

További képek