Index

Tomajvin • Lesencetomaj

Lesencetomaji Családi
Szőlőbirtok és Borászat

Minőség és hagyomány

Aklan-Pince a Facebookon

Aklan Családi Szőlőbirtok és Borászat

Balatoni napfény a palackban

Az AKLAN családi szőlőbirtok és borászat Lesencetomajon, a Balaton-felvidéki borvidék egyik legjobb bortermő helyén 1988 óta gazdálkodik. 8 ha szőlőültetvényünk a Bakony lábánál, a Kőorra hegy délkeleti lejtőjén, 200 - 250 m magasságban terül el, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra és a Tapolcai medence kialudt vulkánjaira.

Aklan Családi Pince - Lesencetomaj

Kiváló talaj- és klímaadottságokkal rendelkező ültetvényeink mind középmagas kordon művelésűek, ami megkönnyíti a szőlő környezetkímélő művelését és a kiváló minőséget biztosító, 40 - 60 hl/ha terméshozam beállítását.

Szőlőink
2,2 ha Chardonnay
0,9 ha Szürkebarát
0,7 ha Cabernet Sauvignon
1 ha Kékfrankos
0,3 ha Syrah
1 ha Cabernet Franc
0,7 ha Cserszegi fűszeres

Szőlőfajtáinkat úgy válogattuk össze, hogy a világfajták és az ún. magyar fajták borainak kedvelőin egyaránt örömüket leljék bennük: Olaszrizling, Szürkebarát, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos valamint Chardonnay, Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Syrah.

Lesencetomaji borászatunkban kézműves technológiával - kézi szüretelésű szőlőből - irányított erjesztésű, reduktív, üde borokat valamint ászkolt, testes, nagy formátumú borokat készítünk, amelyek kiváló minőségét a borversenyeken kapott érmek is mutatják.

2012 óta 50 férőhelyes borkóstoló pincénkben várjuk a jó borok szerelmeseit. Meseszép kilátással és a Balatonfelvidék üde zamataival kedveskedünk vendégeinknek. Látogasson el hozzánk!